Actie van de maand

Maand van het gebit, chipactie én castratie/sterilisatie actie in de maand Februari

Maand van het gebit voor hond en kat

Gebitsproblemen zijn een veel voorkomend, en helaas ook onderschat probleem. Dit blijkt wel uit onderstaande cijfers:

  •  4 van de 5 honden ouder dan 3 jaar hebben gebitsproblemen
  • 2 van de 3 katten ouder dan 3 jaar hebben gebitsproblemen

Gebitsproblemen kunnen grotendeels worden voorkomen door een goede en regelmatige gebitsverzorging. Dagelijks tandenpoetsen met een speciale tandpasta is de meest effectieve methode om het gebit schoon en gezond te houden. Verder zijn er speciale brokken verkrijgbaar die de vorming van tandplaque en tandsteen bij de hond en kat aanzienlijk verminderen.

Ook is er een mondwater verkrijgbaar die tandplaque en dus tandsteen en een slechte adem bestrijdt.

Problemen aan het gebit worden door de eigenaar vaak opgemerkt doordat het dier begint te stinken uit zijn/haar bek. De stank uit de bek wordt o.a. veroorzaakt door bacteriën die zich bevinden tussen het tandsteen en het tandvlees.

Honden en katten krijgen vroeg of laat last van tandplaque, wat uiteindelijk resulteert in tandsteen. Wanneer dit niet tijdig wordt opgemerkt kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier. Denk bijvoorbeeld aan het verlies van tanden en kiezen, of zelfs ontstekingen van organen. Daarom is het van belang aandacht te besteden aan het gebit van uw dier zodat deze schoon en gezond blijft.

De gehele maand februari schenken wij extra aandacht aan het voorkomen van gebitsproblemen. U kunt met uw hond of kat langskomen voor een gratis gebitscontrole. De assistente zal samen met u het gebit bekijken en tips geven over de verzorging hiervan. Tevens kan zij aangeven of bijvoorbeeld een gebitsbehandeling nodig is en eventueel hier gelijk een afspraak voor maken.

Voor het maken van een afspraak van een gratis gebitscontrole kunt u telefonisch contact met ons opnemen.

Gedurende de maand februari geven wij:

10% korting op gebitsartikelen

10% korting op de gebitsbehandeling

Castratie/sterilisatie & chipactie voor de kat

De maand Februari is natuurlijk de maand van de liefde, niet meteen een maand om stil te staan bij de nadelige gevolgen van een sproeiende kater, een ongewenste dracht op jonge leeftijd of ruzie met de buren over wie voor de kosten opkomt wanneer uw jonge kater de poes van de buren ‘per ongeluk’ drachtig heeft gemaakt. Maar toch worden katteneigenaren vaak overrompeld door bovenstaande verrassingen en is het dus zeker iets om vooraf over na te denken.

Ongewenste dracht en hormonaal sproeien is te voorkomen door uw dier te castreren of te steriliseren.

Om de bijbehorende kosten wat te drukken heeft Dierenartsenpraktijk Wenters in Februari, ‘de maand van de liefde’, een castratie/sterilisatie & chipactie!

  • U krijgt in deze maand € 5,- korting op een sterilisatie of castratie bij de kat.
  • Ook krijgt u € 5,-korting op het chippen van uw kat.