Dierenartsenpraktijk Wenters kat

Dierenartsenpraktijk Wenters:

een eerlijk verhaal!

Dierenartsenpraktijk Wenters hond

Dierenartsenpraktijk Wenters:

een eerlijk verhaal!

Acties

Actiemaanden bij Dierenartsenpraktijk Wenters

In de maanden april en mei hebben wij een voorjaarsactie:

 

Als u uw kater of poes laat castreren of steriliseren EN tegelijkertijd laat chippen

dan geven wij u op die chip €10 korting!

 

Het voorjaar komt er weer aan! Uw (jonge) kat wil graag naar buiten..

Wellicht een goede reden om uw poes of kater eerst te laten steriliseren of castreren en chippen! Alle katten kunnen vanaf ongeveer 5-6 maand leeftijd worden geholpen. Ze zijn rond deze leeftijd namelijk al geslachtsrijp. Omdat we liever geen ongewenste nestjes willen is het goed om ze te laten “helpen”. Poezen worden meerdere keren per jaar krols, dit kost ze niet alleen veel energie, we zien ook vaak dat in deze periode de eetlust wat minder is. Een gesteriliseerde poes heeft ook minder kans om op latere leeftijd baarmoederontsteking en melkkliertumoren te ontwikkelen.

Katers kunnen hun territorium gaan markeren door te sproeien binnen en/of buitenshuis. Dit heeft een indringende geur wat je natuurlijk liever niet in huis hebt. Om dit gedrag te voorkomen is het advies om ze te laten castreren. 

Naast neutraliseren raden we het ook aan om uw kat te laten chippen. Het voordeel van gelijktijdig chippen en neutraliseren is dat de kat niets merkt van het plaatsen van de chip tijdens de narcose. Er wordt onder de huid een kleine transponder geplaatst waardoor uw kat, mocht hij of zij een keer van huis gaan, weer spoedig kan worden herenigd met de eigenaar na uitlezen van deze chip. Tevens lijkt het erop dat het in de toekomst verplicht gaat worden om katten te chippen.