Dierenartsenpraktijk Wenters kat

Dierenartsenpraktijk Wenters:

een eerlijk verhaal!

Dierenartsenpraktijk Wenters hond

Dierenartsenpraktijk Wenters:

een eerlijk verhaal!

Innovaties

Koeienslipper

De koeienslipper is op de markt gezet in 2007. Het is een product wat gebruikt kan worden bij koeien met klauwproblemen, zoals tussenklauwontsteking of ziekte van mortellaro.

De slipper is een soort verband dat makkelijk aan te brengen is tussen de klauw van de koe.

Wanneer u de koe bekapt en de klauw goed schoon en droog hebt gemaakt, kunt u tussen de klauw een geneesmiddel sprayen of deppen. Dit middel doet u ook op de koeienslipper. Daarna brengt u de slipper aan tussen de klauw. Door middel van klittenband kan de slipper strak om de klauw worden getrokken, waardoor losraken onmogelijk wordt. Door middel van de beweging van de klauw zal de vloeistof die op de slipper is aangebracht omhoog worden gedrukt, waardoor er constante toevoer van medicatie plaats vindt. De mest die eventueel aan de slipper komt te zitten wordt tevens door deze beweging weer naar buiten gedrukt waardoor er geen mest in de wond kan gaan zitten. Eventueel kunt u bijvoorbeeld tijdens de melkbeurten wat extra medicatie op de slipper doen. 
De slipper mag na 4-5 dagen verwijderd worden.

koeienslipper dierenartsenpraktijk wenters

De koeienoprekker

De koeien oprekker is een toeter-vormig apparaat waarmee de schede van de vaars of koe kan worden opgerekt zonder daarbij in te scheuren. Het is geproduceerd door Jansen AgraTechniek en is van rvs gemaakt.

Door de constructie kan er gelijkmatig kracht op de schede worden uitgevoerd, zonder al te veel moeite. Het apparaat is in te zetten zodra de bevalling op gang komt. Het lichaam van de koe zal zelf tijdens de eerste geboorte perikelen het geboortekanaal verweken. Dat effect – wat de geboorte moet vereenvoudigen – is te ondersteunen met de “oprekker.” Vooral vaarzen hebben regelmatig moeite met de bevalling waarbij de koeienoprekker perfect ingezet kan worden.

Het apparaat is eventueel ook in een kleiner formaat te bestellen om in te zetten bij de bevalling van lammeren.

koeienoprekker dierenartsenpraktijk wenters

De koeienkapstok

De koeienkapstok is in 2008 ontwikkeld en is bedoeld om het ingeven van een infuus makkelijker te maken.

Het is een een frame van RVS die u op de rug van de koe kunt zetten, hieraan hangt u het infuus waardoor u geen infuus hoeft vast te houden en er meer bewegingsvrijheid is.
 Door het infuus regulatiesysteem aan de kapstok is het mogelijk om zelf de snelheid van het inlopen van het infuus te bepalen. 
De kapstok is voornamelijk ideaal als de dierenarts bij u is voor een zieke koe en u nog andere werkzaamheden heeft. Wanneer de dierenarts uw koe een infuus moet toedienen en tegelijkertijd bepaalde functies van het dier wil controleren, kan hij de kapstok gebruiken en kunt u ondertussen verder met uw werk.

koeienkapstok Dap wenters

Hutsum flutsum

Hutsum flutsum is een product wat honden en katten stimuleert vocht op te nemen.

Hutsum flutsum is een combinatie product en bestaat uit een vloeistof en een poeder. Dit kan toegevoegd worden aan het normale drinkwater. Hutsum flutsum zorgt voor een lekkere geur en smaak waardoor het voor uw dier aantrekkelijker wordt om vocht tot zich te nemen. Het product is dan ook aan te raden bij dieren die door bijvoorbeeld ziekte geen tot weinig vocht tot zich nemen of ter preventie om te voorkomen dat het dier problemen krijgt door te weinig vochtopname.

De koeien hakbeschermer

De hakbeschermer is in 2011 ontwikkeld en is bedoeld ter ondersteunen van de kwaliteit van het beenwerk van de koe.

De hakbeschermer is gemaakt ter bescherming van de hakken van het rund en zal zo dan ook dikke hakken voorkomen. De hakbeschermer is vervaardigd uit goede en sterke kwaliteit  materialen en biedt optimale bescherming. Door de ideale pasvorm zijn druk- of knelpunten bijna onmogelijk en zit de hakbeschermer comfortabel. Door de bijzondere vormgeving zal de slipper tijdens beweging niet afzakken. Tevens is de hakbeschermer te gebruiken bij runderen met vervelende wondjes aan de hakken waarbij hygiene een belangrijke rol speelt. De beschermer voorkomt dat er strooisel of ontlasting op de wond vast plakt. Hierdoor blijft de wond schoon waardoor wondgenezing voorspoediger zal optreden.

De paardenpantoffel

De paardenpantoffel is ontworpen voor paarden die tijdens hoefbevangenheid of andere hoefproblemen ontzien moeten worden van pijn.

De paardenpantoffel is ontworpen om paarden te ontlasten tijdens het hebben van pijnlijke problemen met betrekking tot de hoef. De paardenpantoffel is gemaakt van stevig materiaal met aan de binnenzijde zachte gevulde kussens. Deze zijn zo gevormd dat de paardenhoef tijdens bijvoorbeeld kanteling van het hoefbeen lichtelijk ontzien wordt. De paardenpantoffel kan stevig om de hoef worden vast gemaakt zodat deze tijdens beweging goed blijft zitten. De buitenzijde van de pantoffel zorgt ervoor dat er geen urine of ontlasting bij de hoef kan komen. Dit voorkomt ontstekingen en irritaties. Daarnaast is de paardenpantoffel prima te gebruiken bij kreupelheden of wonden die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld kapotte hoefdelen.

Alle verkooprechten- en verplichtingen liggen bij When Welfare Wins bv.