Dierenartsenpraktijk Wenters kat

Dierenartsenpraktijk Wenters:

een eerlijk verhaal!

Dierenartsenpraktijk Wenters hond

Dierenartsenpraktijk Wenters:

een eerlijk verhaal!

Opname/ Operatie

Verblijf tijdens de behandeling

Soms is het nodig een dier extra uitgebreid te onderzoeken of is het noodzakelijk dat een dier gedurende een langere tijd geobserveerd of behandeld moet worden. Wij kunnen uw huisdier dan meerdere dagen opnemen in onze opnameruimte om de benodigde zorg te verlenen.

In de opname bevinden zich dierverblijven in diverse groottes. In overleg met u wordt besloten welke onderzoeken voor uw huisdier nodig zijn en wordt aan de hand van uitslagen en gegevens een behandeling ingesteld.

Tijdens het verblijf staat uw huisdier onder voortdurende controle van ons team van dierenartsen en assistentes. Om het verblijf op de praktijk iets prettiger te maken kunt u een speeltje of dekentje bij uw huisdier achterlaten. Daarnaast krijgen ze alle nodige aandacht van ons in de praktijk. 
Voor konijnen en knaagdieren adviseren wij het hok waarin het konijn of knaagdier thuis leeft mee te nemen. 

Vanzelfsprekend kunt u in de periode dat uw huisdier bij ons in opname is op “ziekenbezoek” komen.
Hiervoor kunt u contact opnemen met de assistentes om een tijd te bespreken.

Verblijf tijdens de operatie

Indien uw huisdier geopereerd gaat worden verblijft hij of zij voor en na de operatie in onze opname. Wanneer uw huisdier geopereerd gaat worden moet hij of zij nuchter zijn. Dit houdt in dat uw huisdier een avond voor de operatie vanaf ’s avonds 18.00 uur absoluut geen eten of koekje mag hebben. Er mag wel gewoon water gedronken worden.

Let op!! konijnen of knaagdieren mogen voor de operatie niet nuchter te zijn.

Voordat uw huisdier geopereerd wordt , wordt er een spuit met narcose middel toegediend. In onze praktijk beschikken wij over gasanesthesie. Tijdens de operatie wordt de ademhaling en de hartslag voortdurend gecontroleerd door de dierenarts en/ of assistente. 
Na de operatie worden altijd standaard de nagels, tanden, anaalklieren en oren nagekeken en indien nodig behandeld. 
Tot slot kan uw huisdier onder waakzaam oog van onze assistentes rustig uitslapen.
 Wanneer u het dier brengt voor operatie wordt met u afgesproken hoe laat het dier weer opgehaald kan worden, zodat het dier niet langer dan nodig bij ons verblijft en weer lekker naar zijn vertrouwde omgeving terug kan.
Wanneer u uw huisdier komt ophalen krijgt u uitgebreid advies over hetgeen waarop u moet letten en welke nazorg er nodig is na de operatie.